Blogg

Hur tar man hand om barnkläder-Småtting ger tipsen?

7 jun 2016

Eftersom barn har en delvis känsligare hud än vuxna gäller det att man tänker efter när det gäller både tvättmedel och sköljmedel, samtidigt som barnkläder troligen måste tvättas oftare. Ju oftare man tvättar kläder, desto snabbare slits de. Du bör använda milda och parfymfria tvättmedel samt sköljmedel som är anpassade för en känslig hy. Ta en titt på tvättinstruktionen i plagget innan att du köper det. Faktum är att du tar bäst hand om dina barnkläder genom att välja rätt kläder från start. Vi på Småtting kommer ständigt ge tips på denna blogg.

Hur mycket ska man vara med och bestämma om barnets stil?

7 jun 2016

Barn är små individer och även de behöver få lära känna sig själva och utveckla en egen stil. Då kan man som förälder ställas inför ett dilemma där man undrar över hur mycket det är okej att låta barnet experimentera med sina kläder. Detta är ett ställningstagande som var och en bör göra men en grundregel bör vara att så länge det inte skadar barnet eller någon annan bör det få ha på sig de kläder som de vill bära. Strunta i könet, det är naturligt för både flickor och pojkar att experimentera med kläder och för att på så sätt komma fram till vilka personligheter de har. Försök påverka så lite som möjligt på egen hand så kommer ditt barn bli tryggt i sig själv när det växer upp.

Kläder efter väder

7 feb 2016

Det finns ett ordspråk som heter att det finns inga dåliga väder, endast dåliga kläder och det ligger en del sanning i detta. För att ditt barn ska ha en så rolig barndom som möjligt krävs det att du som förälder tänker efter före. Till exempel, om du misstänker att det kommer att regna, packar du med fördel ned ett par gummistövlar och en regnkappa så att barnet har chansen att få vara ute och leka ändå. Det är alltid bra att ha ett par extra vantar i väskan och när det är varmt kan du skydda ditt barn mot den starka stolen genom att låta barnet ha solhatt.

Informera barnet om hur viktigt det är att hålla sig varm eller sval i olika temperaturer. Ta ned det till en nivå som barnet kan förstå. Barnet kanske inte på egen hand förstår att man kan bränna sig i solen, men det kan förstå att man inte orkar leka lika mycket om man är i värme en längre stund. På Småtting får ny alltid smarta tips!

Vad ska man tänka på inför köp?

7 jan 2016

När du ska handla barnkläder finns det en del saker som du bör tänka på, först och främst. Hur ska de tas om hand? Vad är det för material? Var har plagget blivit tillverkat? Köp om möjligt ekologiska barnkläder. Ta även en titt på prislappen och jämför priset mot hur länge barnet kommer att kunna bära plagget. Ha i åtanke att ljusare färger är lättare att bleka även om det kan vara svårare att få bort fläckar från dessa. Välj inte alltför ömtåliga plagg som inte ditt barn kommer att kunna leka i.
Kontakta oss(Lämna tom)