Blogg

Bra handla barnkläder på nätet

12 dec 2018

Det som är bra att göra, det är att shoppa online när man ska handla barnkläder. Oftast är det ju rätt så enkelt med storlekar när det kommer till barn. Som vuxen är det svårare, oftast behöver man testa kläderna så att det blir rätt storlek. Men barn med deras centilong de kan man beställa på nätet. Det är särskilt smidigt om man är småbarnsmamma. Man slipper att klä sig, sina barn och bege sig ut i en massa olika affärer. Man kan sitta i lugn och ro framför sin dator istället. Då kan man även passa på att spela lite på Cherry Casino. Det finns idag många olika butiker på nätet med barnkläder. Många av dem ger även bra rabatter när man shoppar online.

Begagnat funkar det med

När barnen växer så behöver de ju nya kläder, rätt så ofta. Då kan det bli dyrt att hela tiden köpa nytt. Det man då kan satsa på är att köpa begagnat. Även detta går utmärkt att göra på nätet. Det finns auktionssajter, så väl som det finns grupper på FB där man kan både köpa och sälja. Just att satsa på begagnat, är bra för både ekonomin och för miljön! Många gånger är ju barnkläder i bra skick, då de inte använts så många gånger innan barnet växt ur det. Så man kan verkligen fynda när det kommer till begagnade barnkläder på nätet!

/shoes-1638873_1280.jpg

Klä barnen rätt i skidbacken

15 feb 2018

Sportlov är oftast den vanligaste tiden för skidsemester och vintersporter. Men hur ser man till att barnen håller värmen ute i skidbacken eller på vinterpromenaden? Vi har guiden för hur du klär dina barn på bästa sätt när minusgraderna kommer. 

Första lagret: Underställ, gärna i ull, som hanterar fukten på rätt sätt. Ett par strumpor i samma material som fortfarande ger fötterna utrymme att röra på sig i kängan eller pjäxan är bra. 

Andra lagret: Ett varmt mellanlager i fleece eller liknande material är att rekommendera. Ta även på en halsduk som ger bra skydd mot kalla vindar. 

Tredje lagret: Overall för de minsta och vinterjacka med termobyxor för de lite större blir oftast bra.

Fjärde lagret: Till sist, ett par vattentäta vantar som går att spänna åt för att hålla snön ute och en mössa som täcker öronen ordentligt. 

 

Hitta kläderna för luciatåget

5 dec 2017

Då var det dags att inhandla kläderna till alla luciatåg och adventsfiranden för dina barn. Eller brukar du kanske sy själv? Här kommer i vilket fall inspiration till lite mer alternativa luciadräkter.  

Snögubbe- den här mysiga jumpsuiten i fleece är garanterat en hit för alla små Frozen-fans

Bagare- varför vara en liten sockerbagare i årets luciatåg? 

Alvdräkt- varför vara en trist tomtenisse när man kan vara en tjusig alv med matchande byxor och luva

Rudolf- gå först i tåget och visa vägen som jultomtens mest kända (och sötaste) ren

Vilka kläder behöver en nyfödd?

19 nov 2017

Snart dags för en liten? Med det första barnet kan det vara svårt att veta vad en nyfödd egentligen behöver i klädväg. Därför har Småtting tagit fram de plagg som vi tycker är essentiella i den allra första uppstättning kläder: 

  • Bodies- det brukar vara lagom med tre fyra byten den första tiden
  • Byxor- två par byxor i ett mjukt material räcker 
  • Strumpor- tre till fyra par 
  • Tröja eller kofta
  • Pyjamas- minst tre byten är oftast att rekommendera 
  • Overall- fleece är ett bra material
  • Mössa- gärna även en hjämmössa att ha under overallens luva
  • Ett par vantar
  • Minst en filt 

Småttings stilguide- hösttrender

10 okt 2017

/hostklader.jpg

Hösten är här med nya modetrender att följa. 2017 års höstmode bjuder på mycket stickat, både för pojke och flicka. Som vanligt återkommer de varma tonerna med mycket brunt, rött och senapsgult. Glöm inte att matcha den beiga höstkappan med en söt basker så är ni i hamn! 

Husmorstips för fläckborttagning

5 jul 2017

När sommaren är här med lek och stoj utomhus blir också fläckarna på kläderna allt fler. Här har vi samlat våra bästa husmorstips på hur du får bort de vanligaste fläckarna på dina barnkläder. 

Gräsfläckar- Ta lite T-sprit på fläckarna innan du tvättar plagget i maskinen. Har du inte T-röd hemma kan du prova att lägga kläderna i diskmedel istället. 

Bärfläckar- Bärfläckar är oftast de svåraste att få bort. Men om du tidigt lägger plagget i kokande vatten och gnuggar med citronsaft finns de en chans att de försvinner. Om bärfläcken är blåbär kan det hjälpa att lägga plagget i filmjölk innan tvätt. 

Blodfläckar- Dessa fläckar går enklast bort med kallt vatten. Använd rikligt med salt för de mer besvärliga blodfläckar. 

Fettfläckar- Fettfläckar får du enklast bort med potatismjöl. Låt de ligga på plagget ett par timmar, skölj sedan med varmt vatten. 

 

Bästa gummistövlarna

21 apr 2017

/crocs.jpg

När aprilskurarna slår till är det bra att vara redo med ett par rejäla gummistövlar. Vi på Småtting.se tycker att Crocs Handle it Rain Boots är bland de bästa på marknaden. De håller fötterna torra även efter ett par hopp i vattenpölen och finns i flera snygga färger. Dessutom erbjuder de också Crocs härliga komfort. 

Handla begagnat online

15 feb 2017

Det är långt ifrån alla som har råd att köpa barnkläder från de mer dyra märkena. Toppen att det finns olika outlets online tycker vi! Vi vill tipsa om sidan Philip & Bianca som säljer begagnade märkeskläder för barn i åldrarna 0 till 14 år. Där kan du bläddra bland massor av exklusiva märken till ett mycket förmånligt pris. Heja återanvändning!

Småttings stilguide- julaftonsfin

7 dec 2016

/julafton.jpg

Till julafton är det oftast klassiska röda toner som gäller med söta mönster och vita strumbyxor. Vårt tips är att tuffa till barnens juloutfits. Istället för att kombinera rött och vitt, ta in svarta toner. Byt ut sammetsklänningen till en tuff gauze kjol. Skippa pojkens tomtedräkt och köp en skjorta med coola färger. 

Så förvarar du urvuxna barnkläder

12 okt 2016

Småttingar växer i snabb takt och på bara ett par veckor kan de första klädesplaggen vara för små. Men att slänga kläder i så fint skick är oftast inte ett alternativ. Så, hur ska man förvara de urvuxna barnkläderna till framtida syskon? Här kommer våra tips! 

1. Släng noppriga och urtvättade kläder. Dessa är det ingen idé att spara på i första hand.

2. Tvätta allt så att kläderna är rena innan de packas ner.

3. Har ni dåligt med förvaringsutrymme? Skaffa vakuumförpackningar så får du platta paket.

4. Sortera kläderna i kartonger eller andra förvaringslådor efter storlek så att du enkelt kan plocka fram rätt saker till nästa barn. 

5. Skilj även på ytterplagg och inneplagg så att du kan ta fram det du behöver efter säsong. 

6. Om det är möjligt, undvik att förvara kläderna i fuktiga förråd. Det kan skada kläderna och lukten sätter sig i materialet. 

Ekologiska barnkläder - Vi listar våra favoriter

20 aug 2016

Just nu är giftfria barnkläder av ekologiskt material en het trend som både är bra för dina barn och miljön. Här listar vi några av våra favoritmärken som tillverkar ekologiska barnkläder. 

DUNS- DUNS gör färgstarka och mönstrade unisexbarnkläder i ekologisk bomull av fin kvalitet. Produktionen sker i Indien i mycket kontrollerade och goda förhållanden. Märrket gör fyra kollektioner per år i storlekar från nyfödd upp till 164. 

Geggamoja- 80% av Geggamojas produktionsmaterial består av hållbara material och kläderna tillverkas till stor del av ekologisk och GOTS-certifierad bomull. De arbetar främst med randigt mönster i sina kreationer. 

Pierrot la Lune- Pierrot la Lune är ett danskt barnklädesmärke som jobbar med en nostalgisk och vintagedesing som för tankarna till barnkläder från 50- och 60-talet. Kläderna är tillverkade i GOTS-certifierad bomull och de stickade kläderna är gjorda i alpacka-ull från Bolivia (Fairtrade såklart). 

Mini Rodini- Detta svenska märke är medlem i Kemikaliegruppen vid Swerea för att hålla sig uppdaterade vad gäller giftiga kemikalier i barnkläder. Dessutom har de tagit fram en hel kollektion gjort av spillmaterial och finns representerade i prestigefyllda varuhus världen över. 

Hur tar man hand om barnkläder-Småtting ger tipsen?

7 jun 2016

Eftersom barn har en delvis känsligare hud än vuxna gäller det att man tänker efter när det gäller både tvättmedel och sköljmedel, samtidigt som barnkläder troligen måste tvättas oftare. Ju oftare man tvättar kläder, desto snabbare slits de. Du bör använda milda och parfymfria tvättmedel samt sköljmedel som är anpassade för en känslig hy. Ta en titt på tvättinstruktionen i plagget innan att du köper det. Faktum är att du tar bäst hand om dina barnkläder genom att välja rätt kläder från start. Vi på Småtting kommer ständigt ge tips på denna blogg.

Hur mycket ska man vara med och bestämma om barnets stil?

7 jun 2016

Barn är små individer och även de behöver få lära känna sig själva och utveckla en egen stil. Då kan man som förälder ställas inför ett dilemma där man undrar över hur mycket det är okej att låta barnet experimentera med sina kläder. Detta är ett ställningstagande som var och en bör göra men en grundregel bör vara att så länge det inte skadar barnet eller någon annan bör det få ha på sig de kläder som de vill bära. Strunta i könet, det är naturligt för både flickor och pojkar att experimentera med kläder och för att på så sätt komma fram till vilka personligheter de har. Försök påverka så lite som möjligt på egen hand så kommer ditt barn bli tryggt i sig själv när det växer upp.

Kläder efter väder

7 feb 2016

Det finns ett ordspråk som heter att det finns inga dåliga väder, endast dåliga kläder och det ligger en del sanning i detta. För att ditt barn ska ha en så rolig barndom som möjligt krävs det att du som förälder tänker efter före. Till exempel, om du misstänker att det kommer att regna, packar du med fördel ned ett par gummistövlar och en regnkappa så att barnet har chansen att få vara ute och leka ändå. Det är alltid bra att ha ett par extra vantar i väskan och när det är varmt kan du skydda ditt barn mot den starka stolen genom att låta barnet ha solhatt.

Informera barnet om hur viktigt det är att hålla sig varm eller sval i olika temperaturer. Ta ned det till en nivå som barnet kan förstå. Barnet kanske inte på egen hand förstår att man kan bränna sig i solen, men det kan förstå att man inte orkar leka lika mycket om man är i värme en längre stund. På Småtting får ny alltid smarta tips!

Vad ska man tänka på inför köp?

7 jan 2016

När du ska handla barnkläder finns det en del saker som du bör tänka på, först och främst. Hur ska de tas om hand? Vad är det för material? Var har plagget blivit tillverkat? Köp om möjligt ekologiska barnkläder. Ta även en titt på prislappen och jämför priset mot hur länge barnet kommer att kunna bära plagget. Ha i åtanke att ljusare färger är lättare att bleka även om det kan vara svårare att få bort fläckar från dessa. Välj inte alltför ömtåliga plagg som inte ditt barn kommer att kunna leka i.

← Äldre inlägg
Kontakta oss(Lämna tom)