Ekologiska barnkläder - Vi listar våra favoriter

Just nu är giftfria barnkläder av ekologiskt material en het trend som både är bra för dina barn och miljön. Här listar vi några av våra favoritmärken som tillverkar ekologiska barnkläder. 

DUNS- DUNS gör färgstarka och mönstrade unisexbarnkläder i ekologisk bomull av fin kvalitet. Produktionen sker i Indien i mycket kontrollerade och goda förhållanden. Märrket gör fyra kollektioner per år i storlekar från nyfödd upp till 164. 

Geggamoja- 80% av Geggamojas produktionsmaterial består av hållbara material och kläderna tillverkas till stor del av ekologisk och GOTS-certifierad bomull. De arbetar främst med randigt mönster i sina kreationer. 

Pierrot la Lune- Pierrot la Lune är ett danskt barnklädesmärke som jobbar med en nostalgisk och vintagedesing som för tankarna till barnkläder från 50- och 60-talet. Kläderna är tillverkade i GOTS-certifierad bomull och de stickade kläderna är gjorda i alpacka-ull från Bolivia (Fairtrade såklart). 

Mini Rodini- Detta svenska märke är medlem i Kemikaliegruppen vid Swerea för att hålla sig uppdaterade vad gäller giftiga kemikalier i barnkläder. Dessutom har de tagit fram en hel kollektion gjort av spillmaterial och finns representerade i prestigefyllda varuhus världen över. 

20 aug 2016
Kontakta oss(Lämna tom)